docent Chakrafilosofie bij Saswitha & docent bij Litha Yoga

Natanja van den Brink

DSC09250.jpg
 

Na 10 jaar twee verschillende yoga centra te hebben gerund, richt ik m’n aandacht vanaf 1 november 2018 meer vakinhoudelijk. Het laatste yoga centrum, Yoga Bloemendaal, is vanaf 1 november 2018 overgenomen onder de naam Litha Yoga. 

Sophie Northolt en ik hebben samen het programma Joyful Living ontwikkeld. Dit programma reikt handvatten aan voor mensen die door verschillende oorzaken de sturing over hun leven zijn kwijtgeraakt en het roer weer in eigen hand willen nemen. Met de huidige maatschappelijke druk is er behoefte aan een vitaal en energievol leven dat je zelf kunt vormgeven. Dit programma komt hieraan tegemoet. 

Ook doceer ik sinds 2017 bij Saswitha in het derde jaar: Chakrafilosofie. Deze 4-jarige docentenopleiding voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven is de oudste opleiding in Nederland voor old school Hatha Yoga. Ik geef yogalessen op verschillende locaties en festivals, ademsessies, workshops en retraites. 
 

 
Yoga maakt me aards en helder. Dankzij lichamelijk ongemak ontdekte ik, via Ashtanga yoga, Hatha yoga. Diep geraakt wat het mij bracht: een natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest, wat het leven lichter maakt. Dit delen is mijn passie
— Natanja van den Brink
 

Lesvormen:

Hatha yoga

Hatha yoga is de lesvorm die ik bij Litha Yoga op de woensdagochtend geef. Mijn yogastijl is afwisselend, puur en met beide voeten op de grond. De chakra’s vormen een rode draad. Je ervaart kracht en ontspanning, zowel mentaal als fysiek en ontmoet een innerlijke rust, gedragen door de adem. 

De Saswitha opleiding vormt de basis, aangevuld met verschillende bijscholingen in binnen- en buitenland.