trainer bij Art of Living & docent bij Litha Yoga

Madeleine Gaastra

DSC09437-2.jpg
 

Het beoefenen van yoga maakte mij als kind al blij. Sinds 2000 geef ik met veel enthousiasme Hatha yoga in de Saswitha traditie en ik ben als ademtrainer verbonden aan de stichting Art of Living die wereldwijd ademcursussen verzorgt die geïnspireerd zijn op de eeuwenoude kennis van yoga. 


Want yoga gaat over met plezier bewegen, je lichaam strekken en (weer) krachtig maken, en vooral ook over hoe de adem daar een rol in speelt. Hoe je de adem kunt inzetten; voor meer energie, voor ontspanning, voor concentratie, voor heling, voor alles eigenlijk.

 
Sthiram Sukham Asanam... oefen met balans en plezier! - Deze yoga regel uit Patanjali’s Yoga Sutras is de leidraad van mijn lessen.
— Madeleine Gaastra
 

Lesvormen:

Hatha yoga

Hatha yoga is geen sport of gymnastiek waarbij je iets moet bereiken. Juist door niet 'je best' te doen tijdens de oefeningen kom je waar je wil zijn: je ervaart meer ruimte en balans in je lichaam, de adem wordt ruimer en je gedachten komen tot rust. Eenvoudige aan passingen maken yoga geschikt voor iedereen en elk niveau. Een hatha yoga les bestaat uit oefeningen die je kracht en souplesse geven, ontspannende oefeningen en een meditatief aspect met als rode draad de adem. Zo ervaar je na een yogasessie diepe rust en ben je weer helemaal opgeladen en compleet!