eigenaresse & docent bij Litha Yoga

Lianne Beijer

DSC09565.jpg
 

Na een periode van ernstige ziekte kwam ik – ongeveer 10 jaar geleden – met yoga in aanraking tijdens mijn herstel, zowel mentaal als fysiek ervoer ik de voordelen. Hoe meer kracht ik opbouwde, hoe meer behoefte aan verdieping ik kreeg.. en zo kwam Pilates opnieuw op mijn pad. Ik zeg opnieuw omdat ik jaren hiervoor - tijdens m'n dansopleiding - ook regelmatig Pilates training volgde ter ondersteuning van het vele dansen. 

In diezelfde periode - post HBO - verdiepte ik mezelf in mindfulness coachingstechnieken, ontwikkelde ik me verder in fitness als personal trainer. Ik behaalde diploma's in (sport)voeding & kindervoeding en richtte een kleinschalige onderneming op onder de naam Eat & get Fit – en met Litha Yoga studio komt alles samen. Leergierig en ambitieus als ik ben, hop ik van studie naar studie, cursus naar cursus, met als laatste aanwinst een verdieping in Yin Yoga; hoe meer ik leer hoe meer ik erachter kom wat ik nog niet weet… en stiekem dus wel wil leren 😉

Mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen is waar ik het meeste voldoening uit haal en wat ik nog lang hoop te mogen doen! Naast fysieke trainingen begeleid ik volwassenen [en kinderen onder begeleiding van hun ouder/verzorger] ook met voeding; van aankomen tot afvallen, gezondheidsproblemen en eetproblematiek. 

 
Ik ben er heilig van overtuigd dat lichaam, geest & ziel één zijn en dat zelfontplooiing op alle fronten leidt tot de beste – authentieke – resultaten.
— lianne Beijer
 

Lesvormen:

Yogilates

de combinatie van yoga en Pilates werd voor mij een ultieme lesvorm. In Pilates vind ik een stuk kracht en controle terwijl ik in yoga de ademhalingstechnieken, flexibiliteit en ontspanning opzoek... zo ontstonden mijn Yogilates lessen. Een allround trainingsmethode gebaseerd op Ground Control Pilates met een vleugje Power Yoga en invloeden uit de danswereld. Je leert je core (rugspieren, buikspieren, bekkenbodemspieren) versterken, je spieren verlengen (souplesse) en kracht opbouwen. We sluiten de lessen af in Savasana - iets dat ik bij de klassieke Pilates methode miste. Je voelt je vitaler en je lichaam wordt strakker!

Barre – Yogilates

tijdens de Barre lessen duiken we dieper in de wereld van dans. Tussen de yoga en Pilates oefeningen zijn meer dansinvloeden terug te zien en doen we spierversterkende & souplesse oefeningen aan de barre. Een barre is een (dubbele) houten leuning aan de muur die wordt gebruikt tijdens de opwarming in een klassieke balletles. Vond je ballet vroeger ook zo leuk? Doe dan een proefles Barre Yogilates en ervaar zelf hoe je meer controle kunt krijgen over je lichaam. We werken op mobiliteit, stabiliteit, flexibiliteit & kracht. 

Yin Yoga & Mindfulness workshops (weekenden)

na een verdiepingsopleiding hoog in de bergen van Catalonië vond ik mijn liefde voor Yin Yoga. Even niet hoeven te presteren, geen kracht, geen moeten. Zachtheid, reflectie, naar binnen keren, overgave en rust – je grenzen verleggen vanuit totale stilte en ontspanning. In deze Yin Yoga workshops combineer ik de fysieke Asana’s van Yin Yoga met meditatietechnieken uit Mindfulness, ademhalingsoefeningen en regelmatig zet ik aromatherapie in via etherische oliën. Iedere workshop heeft een eigen thema. In de agenda van Litha Yoga kun je de aankomende workshops teruglezen met uitleg per workshop over de lesinhoud. Ik geloof dat wij als Westerlingen allemaal wel iets meer Yin in ons leven kunnen gebruiken 😉

www.eatandgetfit.nl

info@eatandgetfit.nl