coach, therapeut & docent bij Litha Yoga

Helga Versteeg

DSC09518.jpg
 

Na 10 tallen jaren mezelf verdiept te hebben in het Boeddhisme en de Boeddhistische leefwijze is het mijn eigen natuur geworden, ofwel het volledig bewust zijn met mijn eigen natuur. 

Rond 2000 heb ik me verdiept in het Taoïsme tijdens mijn studie Shiatsu-therapie, wat zich baseert op de Chinese geneeswijze. Daarnaast heb ik me als professioneel Coach o.a. verdiept in Mindfulness en verschillende yoga vormen, waaronder opleiding Vinyasa en opleiding Yin yoga docent. Yin yoga combineert de kennis uit de Yoga filosofie van India en uit de Chinese geneeswijze. Op die manier sluit Yin yoga volledig aan bij mijn werk als Coach en Therapeut.

Ik geef met heel veel liefde mijn (mindfull) Yin yoga lessen, voor mij is het alle kennis, ervaring en wijsheid in praktijk en die over te brengen, samen de verbinding aangaan met wat is.

 
Boeddhistische leefwijze is het mijn eigen natuur geworden, ofwel het volledig bewust zijn met mijn eigen natuur.
— Helga Versteeg
 

Lesvormen:

Yin yoga

Yin Yoga is een serie grondoefeningen waarbij de spieren ontspannen blijven. Doordat de houdingen lang worden aangehouden zonder spierkracht, werkt Yin Yoga herstellend op fysiek en meditatief op mentaal niveau. 

Fysiek stimuleert Yin Yoga o.a. bindweefsel; banden en kraakbeen, hierdoor bereik je een maximale beweeglijkheid van de gewrichten. Het meditatieve aspect ondersteunt het ontwikkelen van mindfulness (bewuste aandacht) en werkt kalmerend. Je ervaart hoe je weerstanden in je lichaam en geest los kunt laten, door bewust te ademen en steeds dieper te ontspannen. 

Tijdens de Yin Yoga les maak je contact met wie je bent en mag je jezelf volledig laten zijn zoals je bent. De Yin Yoga les is toegankelijk voor iedereen. 

www.chi-coaching-therapie.nl                                            

06-14282962