docent bij Litha Yoga

Gien Smit 

DSC09651.jpg
 

In 2007 ben ik door gezondheidsklachten in aanraking gekomen met Yoga en de eeuwenoude Indiase gezondheidsleer Ayurveda. Vooral het zelfhelend vermogen van mijn lichaam vond ik bijzonder. Enthousiast geraakt, ben ik mij verder in Yoga en Ayurveda gaan verdiepen en heb beide intensief beoefenend en bestudeerd. Het is voor mij van belang dat ik zelf ook voor een goede balans zorg. Dit doe ik door de Ayurvedische leefwijze te integreren in mijn leven. Regelmatig verblijf ik een periode op een Ayurvedisch instituut in India.

 
De dagelijkse eenvoud, regelmaat, Ayurvedische leefwijze en Yoga laten mij keer op keer de kracht van deze beide wetenschappen ervaren!
— gien smit
 

Lesvormen:

Hatha yoga

Mijn Hatha Yoga lessen zijn verweven met deze eeuwenoude Indiase gezondheidsleer. De lessen worden aangepast aan de seizoenen, waarin telkens een ander element overheerst. Wij maken onderdeel uit van de natuur en gaan zoveel mogelijk mee in het ritme van de natuur. Tijdens de les zullen inspannende en ontspannende oefeningen elkaar afwisselen. Onze adem is de dragende kracht van elke beweging. Hierdoor creëer je balans, zowel op de mat als in je dagelijkse leven met alle uitdagingen. Elke les wordt afgesloten met een fijne ontspanning. 

Hatha Relax

In de Hatha Relax les ligt het tempo lager en ligt de nadruk meer op ontspannen en het rustig uitvoeren van de houdingen. Deze les wordt ook afgesloten met een fijne ontspanning. Onder het motto “yoga is voor iedereen” is deze les voor een ieder geschikt, binnen je eigen mogelijkheden.