massagetherapeut & docent bij Litha Yoga

Boukje Bannenberg

DSC09547.jpg
 

Yoga is mijn oude liefde, waarover ik me blijf verwonderen en waar ik steeds bij thuis kom. Vanaf mijn allereerste yogales voel ik dat yoga bij mij past en sindsdien is het onderdeel van mijn leven geworden. Door mijn achtergrond als massagetherapeut en mij jarenlange ervaring met Iyengar Yoga en Critical Alignment Yoga heb ik  aandacht voor het zorgvuldig opbouwen van de houdingen. In Kundalini Yoga vind ik een complete vorm van yoga. 

Ik haalde mijn diploma aan  de lerarenopleiding voor Kundalini Yoga en Meditatie in Amsterdam, dat voldoet aan de normen van de IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers  Association). Sinds 2006 begeleid ik eigen yogagroepen.

Daarnaast heb ik een praktijk als massagetherapeut, ben ik werkzaam in de jeugdzorg als maatschappelijk werkster en heb ik een passie voor Argentijnse tango.   

 
Yoga is mijn oude liefde, waarover ik me blijf verwonderen en waar ik steeds bij thuis kom.
— Boukje Bannenberg
 

Lesvormen:

Kundalini yoga

Kundalini yoga is een dynamische vorm van yoga. Het maakt je levenskracht wakker en ontwikkelt deze op een uitgebalanceerde manier. Je komt beter in je vel te zitten, waardoor je lichamelijk en geestelijk steviger en stabieler wordt. Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn en wordt ook wel de moeder van de yoga genoemd omdat  alle bestaande vormen van yoga er hun oorsprong in vinden. 

Iedere les kent een vaste opbouw en wekelijks staan we stil bij een ander thema, zoals de wervelkolom, de spijsvertering, het immuunsysteem, stress reductie of emotionele balans. Dat maakt de lessen gevarieerd; soms dynamisch en actief, dan weer rustig en aandachtig. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. We besteden aandacht aan lichaamsoefeningen (kriya’s), houdingen (asana’s), ademhaling (pranayama), concentratie (meditatie) en het laten vibreren van geluid (mantra). 

Je leert tijdens de les je grenzen te voelen en te respecteren. Je aandacht wordt sterk gericht op het waarnemen van je eigen lichaamsenergie en ademhaling. 

De lessen zijn doorlopend met uitzondering van de schoolvakanties. Instromen is mogelijk. Je bent welkom met en zonder ervaring in yoga. 

Boukje Bannenberg – www.bewaarjebalans.nlinfo@bewaarjebalans.nl