Holistische Sportmassage bij Litha Yoga

Emilie geeft elke vrijdag tussen 11.00 en 17.00 holistische sportmassage op de massagestoel voor de verkrampte rug, nek en schouder spieren. Ook is er een mogelijkheid om Privé Yin Yoga te combineren met een holistische sportmassage.

‘Anyone wishing to study medicine, must master the art of massage’ – Hippocrates

Sportmassage is een vrij krachtige massagevorm voor het ontspannen van de verkrampte spieren en stimuleren van het bindweefsel, voor zowel sporters als niet-sporters. De verkrampte spier krijgt een betere bloedcirculatie. De spier vindt zijn ontspanning terug door een betere opname van voedingstoffen, en uitdrijving van afvalstoffen.

De sportmassage wordt gegeven vanuit een holistische visie, met het idee dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Het masseren van een bepaald gebied, heeft invloed op het bindweefsel/fascia. Dit bindweefsel/fascia bestaat uit een gelei-achtige structuur. Het verbindt ons hele lichaam en is de basis van o.a.. onze organen, spieren, en gewrichten. De behandeling van een bepaald lichaamsgebied, zorgt voor stimulatie van het bindweefsel, dat invloed heeft op deze samenhangende basis structuur in ons gehele lichaam.

In het bindweefsel/fascia lopen tevens ook alle energiebanen. De energiebanen hebben invloed op ons fysiek en mentale systeem. Vanuit de Chinese Leer en Yin Yoga, komt het perspectief dat deze energiebanen verstoord kunnen raken. Door stimulatie van het bindweefsel/fascia, worden de energiebanen gestimuleerd. Dit kan onder andere effect hebben op de spijsvertering, zenuwstelsel en gemoedstoestand.

De holistische sportmassage biedt ondersteuning bij stress gerelateerde klachten, zoals onder andere chronische hoofdpijn en slapeloosheid.

De behandeling

Elke behandeling wordt afgestemd op de behoefte van de cliënt.

De stoelmassages worden gegeven met behulp van olie (amandel of jojoba olie) op de blote huid. Bij de massages kan er gebruik worden gemaakt van silicone cuppings. De silicone cuppings trekken de huid vacuüm, waardoor het bindweefsel of spier op de desbetreffende plek extra kan worden gestimuleerd.

Naast massage kunnen er tips worden gegeven voor het doen van yin yoga houdingen om het gebied ook thuis te blijven stimuleren of kan er extra aandacht besteed worden aan de ademhaling.

Kosten:

Stoelmassage: Vanaf 35 minuten voor 35 euro

Combinatie behandeling: Yin Yoga Privé & Stoelmassage: Vanaf 55 minuten voor 55 Euro

Combinatie traject: Individueel Stress Reductie Traject incl. Stoelmassage : in overleg

 

Locatie: Kort Kleverlaan 26 te Bloemendaal (in de studio van Litha Yoga)

Wanneer: Elke vrijdag tussen 11.00-17.00 (bij uitzondering kan er worden gekeken naar een andere dag en tijdstip)

Boeken: via emilie@emiliesmeditatieyoga.nl of stuur een berichtje/ bel naar 0617890695

Meer informatie? www.emiliesmeditatieyoga.nl

Tot gauw op de massagestoel!