Workshop Rugscholing/Flow Yoga

WORKSHOP RUG*NEK*SCHOUDERS/FLOW YOGA
met gebruik van de Rugstrip

ZONDAG 3 MAART VAN 10.00-11.30 UUR

Kosten 20 euro (contant te voldoen)

Heb je last van verkrampte spieren, stijfheid en pijn in je rug, nek en/of schouders of wil je gewoon je houding verbeteren? Kom ervaren wat de RUGSTRIP voor je kan doen i.c.m. Flow Yoga en Yin houdingen.

De les begint met de Rugstrip:
Rug-nek- of schouderklachten zijn meestal het gevolg van een verkeerde stapeling van de rugwervels  en een verkeerde manier van bewegen. Als dit lang aanhoudt, ontstaan er spierspanningen en een (verkeerde) voorkeurshouding. Als je de spieren die aan de oppervlakte liggen leert ontspannen, kom je bij de houdingsspieren, die dieper liggen.

We oefenen liggend op strips en maken ook gebruik van blokken. Hierdoor komen blokkades vrij, spieren worden sterker, meer mobiliteit en je voelt ruimte in je lichaam.

Langzaam bouwen we op naar meer energieke houdingen (Flow) uitgevoerd met behulp van de adem. Opbouw van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. 

Aan het einde van de les doen we nog een aantal Yin houdingen waar je ca 3-4 minuten in zit; hiermee werken we aan meer bewegelijkheid in het bindweefsel, de gewrichten, pezen, banden en stimuleren we de doorstroming van de energiebanen. Doordat je de Yin houdingen langer vasthoudt, krijg je de tijd om naar binnen te keren. Vaak is dit de uitdaging, omdat je hoofd dan geneigd is om te gaan denken.

Afsluiting is een heerlijke eindontspanning, een kopje thee en wat lekkers.

KOM HET ERVAREN!
Aanmelden via Agnes/ 06 – 557 333 80

DSC00936.jpg