Yoga Bloemendaal wordt Litha Yoga 

Na vijf jaar neemt Lianne Beijer het roer over van Natanja van den Brink. Vanaf 1 november wordt Lianne de nieuwe eigenaresse op de Korte Kleverlaan 26 in Bloemendaal. Zij geeft nu twee jaar les bij Yoga Bloemendaal. De studio zal ze onder de naam Litha Yoga op dezelfde wijze voortzetten met als missie; zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de eindeloze mogelijkheden van yoga.

Voor de prachtige locatie aan de Korte Kleverlaan zijn afgelopen jaar al allerlei veranderingsplannen gemaakt. Lianne gaat dit verder vormgeven en op eigen wijze doorvoeren waaronder het lesrooster. De aankomende maanden wordt deze uitgebreid met diverse nieuwe lesstijlen, zoals Barre Yogilates, Pilates, Zwangerschapsyoga, verschillende vormen van Meditatie en diverse workshops zoals Mantra chanten. Dit naast het huidige aanbod van onder andere Hatha yoga, Yin yoga, Yogilates, Kundalini yoga, Tieneryoga, Rots & Water en diverse workshops & cursussen zoals het Happiness programma van Art Of Living. 

Tijdens de open dag op zaterdag 19 januari 2019 is iedereen welkom om mini workshops van nieuwe en bestaande les-vormen te volgen. Met de overgangsperiode van Yoga Bloemendaal naar Litha Yoga blijft de studio open en kan men zich als nieuwkomer gewoon aanmelden. 

De Yogastudio is én blijft een plek om samen te komen en te groeien in alle vormen van Yoga, Meditatie & Pilates. Samen met het huidige team van docenten en eventuele uitbreiding zal de studio zoveel mogelijk aansluiting vinden met de wensen van iedereen die zijn of haar plek vindt bij Litha Yoga.V

Lianne Beijer,  eigenaresse van Eat and get Fit.

Lianne Beijer, eigenaresse van Eat and get Fit.

Lianne Beijer, eigenaresse van Eat and get Fit. Afgelopen zes jaar heeft zij zich gefocust op het begeleiden van mensen in krachttraining, meditatie, pilates, voeding & yoga. Een allround aanpak naar een vitaal, gelukkig leven; body-mind-spirit.  Lianne werd opslag verliefd op het pand van Yoga Bloemendaal vanaf de eerste Yogilates les die ze daar gaf. Na op diverse locaties in Haarlem, IJmuiden, Santpoort-Noord en Velserbroek te hebben lesgegeven, vond Lianne hier haar nieuwe thuisbasis voor de groepslessen. Daarnaast was Lianne al enkele jaren op zoek naar een eigen studioruimte en is de overname van Yoga Bloemendaal naar Litha Yoga een natuurlijk gevolg. 

Natanja van den Brink gaat, na 10 jaar twee verschillende yoga centra te hebben gerund, haar aandacht meer vakinhoudelijk richten. Met Sophie Northolt heeft zij onlangs het programma Joyful Living ontwikkeld. Dit programma van drie maanden reikt handvatten aan voor mensen die door verschillende oorzaken de sturing over hun leven zijn kwijtgeraakt en het roer weer in eigen hand willen nemen. Met de huidige maatschappelijke druk is er behoefte aan een vitaal en energievol leven dat je zelf kunt vormgeven. Dit programma komt hieraan tegemoet. Ook doceert Natanja sinds 2017 bij Saswitha. Deze 4-jarige docentenopleiding voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven is de oudste opleiding in Nederland voor old school Hatha Yoga. Natanja geeft op verschillende locaties en festivals yogalessen, ademsessies, workshops en retraites, ook blijft zij verbonden aan Litha Yoga.

Litha is een andere benaming voor midzomer/zomerzonnewende; een magisch feest waarbij men stilstaat bij de overvloed en uitbundige groeikracht van de natuur. De zon bereikt zijn hoogste punt aan de hemel en alles staat volop in bloei. Litha is tevens het keerpunt in de cyclus. Naast overvloed, vruchtbaarheid en groei is het ook de overgang naar de meer donkere tijd van het jaar. Daarmee is er ook plaats voor bezinning en reflectie. Net zoals in de natuur hebben onze persoonlijke wensen & ideeën tijd nodig om te rijpen en groeien, nu is de tijd voor daadkracht en uitvoering van onze plannen zodat we de vruchten van ons werk binnenkort kunnen oogsten.

Lianne Beijer – 06 29291879 – lianne.beijer@gmail.comwww.eatandgetfit.nl
Natanja van den Brink – 06 27093731 – info@yoga-bloemendaal.nlwww.joyful-living.nl